SEO – Search Engine Optimization

Search Engine Optimization - SEO

SEO je proces optimiziranja web stranica za poboljšanje njihove vidljivosti i pozicioniranja na tražilicama poput Googlea, Binga, Yahooa i drugih. SEO je ključan za uspješnu online prisutnost vašeg poslovanja, jer ako vaša web stranica nije dobro pozicionirana na tražilicama, vaša ciljana publika neće moći pronaći vaše proizvode ili usluge.

Najvažnije stvari u SEO-u

  1. Kvalitetan sadržaj – Kvalitetan i relevantan sadržaj ključan je za SEO uspjeh. Tražilice vole web stranice koje nude koristan sadržaj, koji je relevantan za korisnike i nudi rješenja za njihove probleme.

  2. Ključne riječi – Temelj SEO-a. Pravilna upotreba ključnih riječi u sadržaju, meta tagovima i naslovima omogućava tražilicama da lakše prepoznaju o čemu se radi na vašoj web stranici.

  3. On-page optimizacija – Uključuje optimizaciju naslova stranica, opisa, meta tagova, URL-ova i internog povezivanja, kako bi se web stranice učinile lakše razumljivim za tražilice.

  4. Off-page optimizacija –  Uključuje aktivnosti izvan vaše web stranice, poput izgradnje kvalitetnih backlinkova, objavljivanja članaka na drugim relevantnim web stranicama i sudjelovanja u društvenim mrežama.

Primjer dobrog SEO texta za digitalnu marketing agenciju:

Naslov: Kako digitalna marketing agencija može pomoći u rastu vašeg poslovanja

Uvod: Digitalna transformacija je promijenila način na koji poslovni svijet funkcionira. Danas je važnije nego ikad biti prisutan na internetu i koristiti digitalni marketing kako bi se vaše poslovanje istaknulo među konkurencijom. Upravo tu dolazi digitalna marketing agencija u igru.

Središnji dio: Kao digitalna marketing agencija, naša glavna svrha je pomoći vašem poslovanju u rastu i razvoju. To činimo kroz strategiju digitalnog marketinga koja je prilagođena vašem poslovanju, ciljanoj publici i vašim marketinškim ciljevima. Naš tim stručnjaka za digitalni marketing ima iskustva u različitim područjima, od SEO optimizacije, društvenih medija, PPC oglašavanja, do email marketinga i mnogih drugih.

Naš pristup je usredotočen na vaše specifične potrebe i ciljeve. Prvo provodimo dubinsku analizu vašeg poslovanja i konkurencije kako bi razumjeli vašu industriju i ciljnu publiku. Nakon toga kreiramo strategiju digitalnog marketinga koja je prilagođena vašim potrebama i koja će osigurati povećanje prometa na vašoj web stranici, veću konverziju i povećanje prodaje.

Zaključak: Kada se radi o digitalnom marketingu, važno je imati pravi pristup koji će vašem poslovanju osigurati uspjeh. Digitalna marketing agencija može biti ključna u ostvarivanju tog uspjeha, pružajući vam prilagođene strategije i iskustvo potrebno za rast vašeg poslovanja.

Primjer lošeg SEO texta za digitalnu marketing agenciju:

Naslov: Najbolja digitalna marketing agencija u gradu

Uvod: Naša digitalna marketing agencija najbolja je u gradu! Imamo najbolji tim stručnjaka za digitalni marketing koji će vam osigurati rast i razvoj vašeg poslovanja. Uz nas ćete dobiti najbolju vrijednost za svoj novac.

Središnji dio: Naša agencija pruža širok spektar digitalnih marketinških usluga, uključujući SEO optimizaciju, društvene medije, PPC oglašavanje i još mnogo toga. Naš tim stručnjaka ima godine iskustva i može pomoći vašem poslovanju u povećanju prometa i konverzije.

Zaključak: Ako želite uspješan digitalni marketing za vaše poslovanje, naša agencija je pravi izbor za vas. Uz nas ćete postići najbolje rezultate i biti konkurentni na tržištu. Kontaktirajte nas danas i počnite ostvarivati rast svog poslovanja!

Komentar:
Ovaj primjer nije dobar SEO tekst jer je previše općenit, nema prave vrijednosti za čitatelja i nije prilagođen ciljanoj publici. Naslov je vrlo subjektivan i nema nikakvu jasnu temu o kojoj se piše. Također, nema puno informacija o tome kako će agencija pomoći poslovanju i nema jasne strategije ili procesa koji se koriste za postizanje uspjeha. Osim toga, tekst ima malo ključnih riječi i nije optimiziran za tražilice, što znači da će biti manje vjerojatno da će se pojaviti visoko na stranicama rezultata pretraživanja. To može značiti da će se manje ljudi zapravo susresti s ovim tekstom i manje će se koristiti za privlačenje ciljane publike. Ukratko, ovaj primjer je loš SEO tekst jer nedostaje vrijednost za čitatelja, nije prilagođen ciljanoj publici i nema dovoljno ključnih riječi.

SEO je važan jer pomaže poboljšati vidljivost vaše web stranice na tražilicama, što vodi do povećanja organskog prometa i potencijalnih klijenata.

Napisano
25/04/2023

Darko Bilandžić

Poduzetnik, marketing stručnjak, God of war fan, kolekcionar Jordanki

Kategorije

Popularni sadržaj

Podjeli sadržaj

Pročitaj i ovo

Svaki tjedan novi korisni blog post 

Pro 3X3 Tour 2023

PRO 3X3 TOUR 2023 https://www.youtube.com/watch?v=rqDdKyQxCvs&ab_channel=Pro3x3Tour Ove godine sam dobio priliku spojiti svoje dvije ljubavi a

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter i pažljivo pratite naš sadržaj. Primajte vijesti na temelju onoga što se odnosi na vas. Obećajemo da nećemo slati promocije koje vam se ne sviđaju.