Znate li što je i zašto je bitna Buyers Persona?

Idealni kupac

“Customer avatar” je detaljan opis idealnog kupca tvrtke. To je fiktivni prikaz idealnog kupca tvrtke koji pomaže marketinškim stručnjacima bolje razumjeti ciljanu publiku.

Izrada “customer avatara” uključuje stvaranje detaljnog profila koji uključuje demografske podatke, interese, bolne točke, vrijednosti i obrasce ponašanja.

Cilj stvaranja “customer avatara” je pomoći tvrtkama bolje razumjeti potrebe, želje i motivacije svojih kupaca, što im omogućuje kreiranje marketinških strategija koje se povezuju s njihovom publikom.

Potrebni su nam “customer avatari” u marketingu iz nekoliko razloga.

Prvo, pomažu tvrtkama bolje razumjeti potrebe i preferencije svojih kupaca, što im omogućuje stvaranje ciljanih marketinških poruka koje se povezuju s njihovom publikom.

Drugo, pomaže tvrtkama identificirati najučinkovitije marketinške kanale za dosezanje ciljane publike.

Konačno, pomaže tvrtkama stvoriti proizvode i usluge koje odgovaraju potrebama njihovih kupaca, što može dovesti do povećane lojalnosti kupaca i ponovne kupnje.

Idealni kupac je osoba koja traži naš proizvod ili riješenje za svoj problem koji mu mi nudimo i ima kupovnu moć.

Napisano
24/03/2023

Darko Bilandžić

Poduzetnik, marketing stručnjak, God of war fan, kolekcionar Jordanki

Kategorije

Popularni sadržaj

Podjeli sadržaj

Pročitaj i ovo

Svaki tjedan novi korisni blog post 

Pro 3X3 Tour 2023

PRO 3X3 TOUR 2023 https://www.youtube.com/watch?v=rqDdKyQxCvs&ab_channel=Pro3x3Tour Ove godine sam dobio priliku spojiti svoje dvije ljubavi a

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter i pažljivo pratite naš sadržaj. Primajte vijesti na temelju onoga što se odnosi na vas. Obećajemo da nećemo slati promocije koje vam se ne sviđaju.