Online marketing

Online marketing se odnosi na praksu promoviranja i prodaje proizvoda ili usluga putem interneta. On obuhvaća niz taktika i strategija, poput optimizacije za pretraživače (SEO), marketinga na društvenim mrežama, marketinga e-poštom i plaćanja po kliku (PPC).

Jedna od glavnih prednosti online marketinškog je sposobnost da se brzo i jeftino dosegne globalna publika. S pravom marketinškom strategijom, tvrtke mogu ciljati specifične demografske skupine, poput dobi, spola, lokacije i interesa, te prilagoditi svoje marketinške aktivnosti da bi dosegle željenu pubiku.

Online marketing također omogućuje tvrtkama da prate i mjere uspjeh svojih kampanja u stvarnom vremenu, što im pomaže da donose odluke temeljene na podacima i optimiziraju svoje marketinške aktivnosti.

Takav marketing može biti učinkovit način za tvrtke svih veličina da steknu nove kupce, povećaju prepoznatljivost brenda i povećaju prodaju.

Ako Vaš proizvod/usluga nije online, onda će Vaš posao brzo ostati bez posla - Bill Gates

  1. Online marketing se stalno razvija: Svijet online marketinga se stalno mijenja, s novim tehnologijama i platformama koje se pojavljuju na gotovo dnevnoj bazi. To znači da tvrtke i pojedinci trebaju biti prilagodljive i pratiti najnovije trendove kako bi ostale konkurentne.

  2. Društvene mreže su ključni dio online marketinškog: Društvene mreže, poput Facebooka, Instagrama i LinkedIna, postale su neizostavan dio mnogih online marketinških strategija. Te platforme omogućuju tvrtkama da dosegnu široku i angažiranu publiku, povećaju prepoznatljivost brenda i povećaju promet i prodaju.

  3. Marketing e-poštom je i dalje učinkovit: Unatoč rastu društvenih mreža, marketing e-poštom ostaje vrijedno sredstvo za tvrtke. Prema istraživanju Direct Marketing Assosiation, marketing e-poštom ima prosječan ROI (Return On Investment) od 122%, što znači da za svaki utrošeni dolar na marketing e-poštom, tvrtke mogu očekivati ​​da će zaraditi 1,22 dolara povrata.

  4. Video marketing je u porastu: Video sadržaj sve je popularniji, sve više tvrtki i pojedinaca koriste video marketing za angažiranje svoje publike. Prema istraživanju Wyzowl, 83% tvrtki kaže da im je video pomogao povećati prodaju.

  5. Personalizacija je ključna: Personalizacija je ključni aspekt online marketinškog, jer omogućuje tvrtkama da prilagode svoje marketinške napore specifičnim pojedincima ili skupinama. To se može postići pomoću ciljanih e-pošta, personaliziranih landing stranica i drugih. Prema istraživanju Epsilon, personalizirane e-pošte imaju stopu otvaranja 29% višu od nepersonaliziranih e-pošta

Napisano
29/09/2022

Darko Bilandžić

I am a fan of motorsport and music and my hobby is to collect miniatures of racing cars.

Categories

Popular Tags

Share This

Image Gallery

Pročitaj i ovo

Svaki tjedan novi korisni blog post 

Pro 3X3 Tour 2023

PRO 3X3 TOUR 2023 https://www.youtube.com/watch?v=rqDdKyQxCvs&ab_channel=Pro3x3Tour Ove godine sam dobio priliku spojiti svoje dvije ljubavi a

Boje u marketingu

Home / Pages / Što boje govore o tvom brandu? Korištenje različitih boja u marketinškim

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter i pažljivo pratite naš sadržaj. Primajte vijesti na temelju onoga što se odnosi na vas. Obećajemo da nećemo slati promocije koje vam se ne sviđaju.